Διεθνές συνέδριο με θέμα «Γενοκτονία και σφαγές των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας: Το ζήτημα της αναγνώρισης των θυμάτων».

  • PDF
  • 35136 αναγνώσεις

Powered by PascM.NET

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Γενοκτονία και σφαγές των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας: Το ζήτημα της αναγνώρισης των θυμάτων», πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 2014, στην αίθουσα του Palais des Académies στο Collège Belgique (Rue Ducale, 1, Β-1000 Bruxelles).Το συνέδριο διοργάνωσε η Βασιλική Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Βελγίου. Σύμφωνα με τους

διοργανωτές, σκοπός του συνεδρίου είναι να προβληματίσει το ακροατήριο και να αναπτύξει το θέμα των Γενοκτονιών και των Σφαγών, αναλύοντας τη συγκεκριμένη περίπτωση, των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας (ίσως τη λιγότερη γνωστή στο ευρύ κοινό), η οποία περιλαμβάνει όλες τις παραμέτρους για να ξεκινήσει μια συζήτηση.

Στο πλαίσιο αυτό, το διήμερο συνέδριο των Βρυξελλών, εστιάστηκε σε αυτό που ορισμένοι αποκαλούν την «Γενοκτονία των Ποντίων» κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δηλαδή τη σφαγή 360.000 ανθρώπων από τον Πόντο.

Ανάμεσα στους εισηγητές του συνεδρίου ήταν και οι:

>Hervé Hasquin (Γενικός Διευθυντής της Académie Royale de Belgique)
>Didier Viviers (Πρύτανης του Université libre de Bruxelles)
>Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης (Académie royale de Belgique και Université libre de Bruxelles)
>Artémis Menounou (Université de Mons)
>Peter Lagrou (Université libre de Bruxelles)
>Aikaterini Lefka (Université de Liège)
>Jennifer Reilly Kellogg (Greek American Foundation et Harvard University's Center for Hellenic Studies in Greece)

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου από 9:30 έως 16:15 και την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου από 10:00 έως 16:00.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος 2014 22:17

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση